02/10/2011

BLOG BOLEH DITIMBANG?

assalamualaikum.. :) okay, soalan hari ni,blog boleh ditimbang? pakai alat apa? eh, tak tau pun.. haha.. soalan budak kecik. okay,blog yg dianggap berat tu around 100KB. so, kalau dah berat tu, phm2 jelah yg anda perlu delete mana2 yg tak patut.
okay, kalau nak timbang blog anda, klik sini
  dah? okay pandai! :D

EH!! COP! 
ada lagi benda nak ckp...
kalau nak ringankan blog anda pun boleh..
 langkah2nya adalah seperti berikut ^_^

PERTAMA,
dashboard > design > add gadget > HTML/JavaScript

dah jumpa? okay,
seterusnya

KEDUA,


 copy and paste code bawah ni dekat HTML/JavaScript

<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'></script><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>




SELAMAT MENCUBA! 




TAK TAHU TANYA TAU. WASSALAM. =) 

No comments:

Post a Comment