15/11/2011

MY BLOG VALUE IS RM 1,195.72 ? :O


assalamualaikum.! :) hey2! liya sgt happy sekarang ni.. :D nak tau kenapa? tadi liya jenguk2 blog lina.. then, ada satu tutorial dia, 'TUTORIAL; CHECK YOUR BLOG PRICE'  liya pun tanpa segan silunya try tutorial tu.. nak try jugak? rujuk SINI!!
senang je kan? nak tahu value blog liya tak? liya terkejut gila la tengok result dia.. mmg tak disangka!!
RM 1,195.72 :Dtak percaya? tengok pic di bawah ni ye.. :P  




21/10/2011

OCTOBER 27.birthday boys and girls :)

Assalamualaikum.. i,m gonna talk about my birthday,27 oct.. actually i'm so boring. nothing to do. so, i decided to do this thing. :D


FROM MY FACEBOOK FRIEND LIST=
1)FARIS AZHAM
  he was born on 27 oct 1996

2)EIKHA ZULAIKHA
  She was born on 27 oct 1992


FROM WIKIPEDIA.
he is Cooper Pillot .He is a star on Nickelodeon's rock band mockumentary,"The Naked Brothers Band."
Cooper Pillot is the band's manager and resident "adult" of the group. Always decked out in trendy glasses and a snazzy suit, Cooper Pillot is every bit the professional, even when his mother makes him wear his dental headgear outside of the house. Cooper Pillot doesn't let his age get in the way of his career, whether it's representing the band in the cutthroat music business or producing their first feature film. Even though he doesn't play an instrument, Cooper Pillot is still a true member of the band and a great friend
HE WAS BORN ON 27 OCTOBER 1994


NEXT,
Eddie Alderson. He is an American teen actor.
Television and film credits=
1)law & Order-as Todd,2009 
2)One life to live- as Matthew Buchanan,1998
3)Soaptalk - as himself,2002
4)Partners in crime-as himself,2009(with clint Eastwood)
5)The changeling-as Sanford,2008(directed by Clint eastwood)
6)Reservation Road-as Lucas,2007 (with Mark Ruffalo)
  HE WAS BORN ON 27 0CTOBER 1994,Buck county,Pennsylvania.

NEXT is eden taylor.she is an english child actor.She plays Belle Dingle in the ITV soap opera Emmerdale, a role she took over from Emily Mather in 2005.
SHE WAS BORN ON 27 OCTOBER 1997


NEXT IS Han Hye-Jin.
South Korean fashion model and actress.
BORN ON 27 OCTOBER 1981


AND OTHERS.... YOU CAN SEARCH IT here

11/10/2011

EXAM,EXAM and EXAM -.-'



assalamualaikum.. harini liya nak story mory kat korang pasal final year exam. okay, SECARA JUJURNYA liya tak study lagi :D cool tak ? >_<  tahun ni, peperiksaan akhir tahun untuk form 4 setara untuk sekolah2 dkt selangor. so, mcm takut la jugak. sebb nnti kalau result keluar teruk dari kwn2 yg lain..
so, i need to study hard! 

acting study je tu :D


cehh. tapi tak study pun :D haha.. tension betul la nak study2 ni.. dah la nak kena menghadap buku2 yg tebal2.. tapi kalau menghadap Muka Buku boleh la.. sejuk je mata memandang.. kan? :) 
okay, tu je entry saya hari ni.. thanks! ;) doakan saya dapat result yg terbaik okay! assalamualaikum..

03/10/2011

my last year birthday


HAPPY BIRTHDAY TO ME!




 okay, perasan. -.-' Booo!! haha.. okay, harini liya nak gossip pasal birthday liya yg thn2 lepas. untuk pengetahuan anda2 semua, bithday liya jatuh pada 27 OKTOBER 1995.woooo.. tepuk tgn sikit! :D dah2, sikit je. Okay, memandangkan bulan ni bln liya(ceh,bila masa kau conquer bulan ni ha? ) liya nak cerita sikit psl hari keramat liya. Seperti umumnya, mesti dpt hadiah kan? ni liya nak kongsi antara hadiah2 yg liya dpt thn2 lepas.
Yang ni dari senior liya, Jumsari Misnan atau jum.
thanks tau bagi hadiah ni. :) terkejut liya dpt hadiah ni.. hope dpt lagi this year. haha, *dlm gambar ni ada satu coklat small cadbury kan? acctually ada lagi satu yg BESAR punya!  tapi liya dah mkn.sorry! :D


Yang ni dari Nor Mahizan Aminuddin atau mizan.
teddy bear tu comel! :D thanks tau. sayang kau mizan! <3


Yang ni dari Sharifah Maryam Syed Pytra dan kembar(Nurul Syafeqah & Nurul Syafenaz).Masa ni kitorg pegi lwtn ke seremban pada b'day saya 2010. Thanks alot for the craft bag guys! :)


Yang ni pun Kembar bagi.. ni hadiah tahun2 lepas..
Thanks for the cute frog teddy and the leg :D

Yang ni Bestfriend lama liya bagi, Aina . thanks jugak :)

Yang ni pemberian kwn lama liya jugak, Ekin.
thanks my friend;)

Okay, sekian saja gossip liya pada hari ini.. semoga liya mendapat lebih banyak hadiah pada tahun ni.. Dan anda juga! :D Assalamualaikum.

02/10/2011

BLOG BOLEH DITIMBANG?

assalamualaikum.. :) okay, soalan hari ni,blog boleh ditimbang? pakai alat apa? eh, tak tau pun.. haha.. soalan budak kecik. okay,blog yg dianggap berat tu around 100KB. so, kalau dah berat tu, phm2 jelah yg anda perlu delete mana2 yg tak patut.
okay, kalau nak timbang blog anda, klik sini
  dah? okay pandai! :D

EH!! COP! 
ada lagi benda nak ckp...
kalau nak ringankan blog anda pun boleh..
 langkah2nya adalah seperti berikut ^_^

PERTAMA,
dashboard > design > add gadget > HTML/JavaScript

dah jumpa? okay,
seterusnya

KEDUA,


 copy and paste code bawah ni dekat HTML/JavaScript

<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'></script><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>




SELAMAT MENCUBA! 




TAK TAHU TANYA TAU. WASSALAM. =)